Alleen voor verwijzers: dorien@dorienvanotterloo.nl

Marije Neuman

Marije Neuman Msc (1994) psycholoog, geeft cognitieve gedragstherapie, groepstherapie, schematherapie en EMDR.

 

 

  • Psycholoog
  • Psychotherapeut i.o.
  • Cognitief gedragstherapeut VGCt i.o.
  • Schematherapeut (aspirant)

Eerder werkte ik in de specialistische GGZ op een voor polikliniek stemming, angst en somatoforme stoornissen. Daar heb ik door het doen van diagnostiek, groepsbehandelingen en individuele behandelingen geleerd de samenhang tussen complexe klachten te begrijpen. Om vervolgens het juiste aangrijpingspunt voor behandeling te bepalen. Het inzichtelijk maken hiervan voor en sámen met de cliënt vind ik een belangrijke basis voor een succesvolle behandeling. 

In mijn behandelingen maak ik graag gebruik van allerlei verschillende technieken vanuit mijn opleidingen waarbij ik samen met cliënt bepaal wat op dat moment het beste lijkt. Hierbij zijn we regelmatig ook bezig met impactvolle ervaringen in het verleden, maar gaan we ook altijd aan de slag met situaties in het heden. Daarbij help ik cliënt om niet alleen in de sessies, maar juist ook daarbuiten een verandering door te maken. 

Voor mij is het belangrijk om mijzelf te blijven tijdens behandelingen, om op die manier oprecht contact te maken, waarbij er ook ruimte is voor humor.