Aanmelden

(Update:  16-10-2020)

Aangezien onze praktijk gaat uitbreiden is aanmelding voor individuele psychotherapie is weer mogelijk. Een intake-gesprek kan medio oktober/begin november plaatsvinden en er kan bij een positieve indicatie medio a eind november gestart worden met behandeling.

Affectfobiegroep: Per half februari 2021 start een schemagroep voor jongvolwassenen (tot circa 24 jaar).  Aanmelden is nu mogelijk.

Tevens is er ruimte voor (zelfbetalende) partnerrelatie-cliënten in de eigen praktijk van Marit Kuijper en van Eva Broomans.

De affectfobie groepstherapie o.l.v. Femke van Londen en Laura Zon (praktijk Utrecht Oost)  (donderdagochtend van 9.00 uur tot 10.15 uur op locatie Biltstraat)  De groep is vol, aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. Een volgende startdatum wordt september 2021. Aanmelden hiervoor (en eventueel een voorafgaand traject individuele therapie) is wel al mogelijk.)

Schematherapiegroep: begin 2021 startweer een (jong volwassenen) schema-therapiegroep, dit maal onder leiding van Eva Broomans en Marit Kuiper. Aanmelding hiervoor is mogelijk. De afspraak voor screening&intake wordt ingepland na ontvangst verwijsbrief (van huisarts, GZ-psycholoog of psychotherapeut.)

Supervisie EFT en supervisie en VGcT  bij Dorien is weer mogelijk vanaf november 2020. 

Dorien neemt geen cliënten aan voor individuele of partnerrelatie therapie.

Mededelingen:

Coronabeleid: In navolging van de richtlijnen van de overheid vinden de gesprekken met aangepaste maatregelen op locatie plaats maar soms via beeldbellen, soms via de telefoon via Signal (de veilige whats-app) of gewoon bellen. Het praktijkbeleid m.b.t. voorkoming van verspreiding van het virus krijg je bij je eerste uitnodiging per (zorg)mail toegestuurd.

Een ontijdige afzegging (korter dan twee werkdagen voor de afspraak) wordt betaald door de cliënt. We brengen je dan een deel van de sessiekosten in rekening (nl. 70,- euro voor een individuele sessie en 100,- voor een partnerrelatiesessie). Indien je een bel of video-bel afspraak met je behandelaar afzegt gelden de gebruikelijke afzegregels.

Van Otterloo psychotherapie werkt zonder contracten met verzekeraars. Bij een naturapolis wordt de behandeling voor circa 70% vergoed. Bij een restitutiepolis wordt de behandeling in z’n geheel vergoed. Vraag het na bij je verzekeraar indien je twijfels hebt. In december is het mogelijk over te stappen op een restitutiepolis bij een andere verzekeraar of mogelijk ook bij je huidige verzekeraar. Behandeling die in januari 2021 start zal dan onder de nieuw afgesloten restitutiepolis geheel worden vergoed. Zie verder onder tabblad ‘tarieven en vergoedingen’. De kosten voor zelf-betalende (partnerrelatietherapie-) bij Marit Kuijper en Eva Broomans zijn op te vragen via het aanmeldvak hieronder.

Een vraag stellen of aanmelden: Vul in het vak hieronder je e-mailadres in. Je ontvangt binnen enkele dagen een mail van ons via zorgmail-protected email met een aanmeldvragenlijst.(Let op: De zorgmail komt soms in de spambox terecht.)

[Het wijst zich in principe vanzelf. Je krijgt binnenkort een zorgmailbericht op het ingevulde e-mailadres. Als je ‘bericht lezen’ aanklikt kom je op een op een secure-emailpagina op internet. Op dat moment wordt een code naar je emailadres gestuurd. Die gebruik je om in te loggen op de secure-email. Als je toegangscode is verlopen (15 minuten na ontvangst) kun je een nieuwe inlogcode opvragen door opnieuw op ‘bericht lezen’ in je postvak te klikken. Iedere keer dat je een toegangscode ontvangt krijg je na het inloggen 15 minuten de tijd om te repyen.]
*Op elk zorgmailbericht van ons kun je twee maal replyen.

 

*Als je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen tien weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).