Aanmelden

(Update: 15 februari 2019)

Er is ruimte voor partnerrelatietherapie per begin maart. Aanmelding gaarne via aanmeldvak onderaan deze pagina.

Momenteel geldt een aanmeldstop voor individuele en groepstherapie.

 

In maart 2019  mogelijk je aan te melden voor intensieve relatietherapie (combinatie van relatietherapie bij Dorien van Otterloo en HMV-training bij één van de andere behandelmedewerkers van de praktijk). Buiten deze intensieve aanpak neemt Dorien geen cliënten aan voor relatie- of individuele therapie.

Supervisie EFT bij Dorien is weer mogelijk vanaf begin maart 2019.

 

Wachttijden:
Reactie op eerste vraag via onderstaand e-mail-vak: binnen een week.
Uitnodiging tot telefonische screeningsafspraak* : circa 2 weken na ontvangst verwijsbrief.

*De telefonische screening is onderdeel van de intake. De kosten voor intake declareer je bij je ziektekostenverzekeraar. Aan de screening zijn – behalve het eigen risico – geen kosten voor de cliënt verbonden. De screening wordt ingepland na ontvangst verwijsbrief van huisarts of GZ-psycholoog.

 

Van Otterloo psychotherapie werkt zonder contracten met verzekeraars.

Controleer voordat je je aanmeldt eerst je polisvoorwaarden. Bij sommige (natura)polissen is de vergoeding bij ‘ongecontracteerde zorg’ dermate laag dat het zelf te betalen deel voor de cliënt uitkomt op 1000,- euro voor een laag-frequente behandeling van 800 tot 1800 minuten (ongeveer 10 tot 25 gesprekken van 45 minuten) of 2000,- euro voor een hoog frequente behandeling van tot 1800 tot 3000,- minuten (ongeveer 25 tot 45  gesprekken van 45 minuten). Zie verder onder tabblad ‘tarieven en vergoedingen’.

Eind december 2019 is het mogelijk om een naturapolis om te zetten in een restitutiepolis of van verzekeraar te switchen. Behandeling brengt dan op onze praktijk – behalve het eigen risico – geen kosten met zich mee.

Een vraag stellen of je aanmelden (momenteel uitsluitend voor partnerrelatietherapie)?  Vul hieronder je e-mailadres in. Je komt dan in een beveiligde e-mailomgeving. (NB De zorgmail komt soms in de spambox terecht.)

 

*Op elk zorgmailbericht van ons kun je twee maal replyen.
*Als je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen tien weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).