Aanmelden

(Update:  7-8-2020)

Aanmelding voor individuele en voor groepstherapie is weer mogelijk.

Tevens is er ruimte voor (zelfbetalende) partnerrelatie cliënten in de eigen praktijk van Marit Kuijper en van Eva Broomans.

Affectfobiegroep: Per september 2020 komt er weer ruimte voor deelname aan de affectfobie groepstherapie op vrijdagochtend. Aanmelding hiervoor is mogelijk.

Schematherapiegroep: Naar alle waarschijnlijkheid start begin 2021 ook weer een schema-therapiegroep. Aanmelding hiervoor is mogelijk. De afspraak voor screening&intake wordt ingepland na ontvangst verwijsbrief (van huisarts, GZ-psycholoog of psychotherapeut.)

Mededeling m.b.t. het Coronavirus: In navolging van de richtlijnen van de overheid vinden de gesprekken met aangepaste maatregelen op locatie plaats maar soms via beeldbellen, soms via de telefoon via Signal (de veilige whats-app) of gewoon bellen. Het praktijkbeleid m.b.t. voorkoming van verspreiding van het virus krijg je bij je eerste uitnodiging per (zorg)mail toegestuurd.

Indien je een afspraak met je behandelaar hebt gemaakt gelden de gebruikelijke afzegregels. Dit betekent dat je bij een ontijdige afzegging een factuur van 70,- euro krijgt voor een gesprek van 45 minuten of van 100,00 euro voor een gesprek van 75 minuten.

We adviseren cliënten met een natura-polis om zich te wenden tot een andere praktijk die wel een contract heeft afgesloten met hun betreffende verzekeraar.

Supervisie EFT en supervisie en VGcT  bij Dorien is weer mogelijk vanaf september 2020. 

Dorien neemt geen cliënten aan voor individuele of partnerrelatie therapie.

Van Otterloo psychotherapie werkt zonder contracten met verzekeraars. Controleer voordat je je aanmeldt eerst je polisvoorwaarden. Bij sommige (natura)polissen is de vergoeding bij ‘ongecontracteerde zorg’ dermate laag dat het zelf te betalen deel voor de cliënt uitkomt op 1000,- euro voor een laag-frequente behandeling van 800 tot 1800 minuten (ongeveer 10 tot 25 gesprekken van 45 minuten) of 2000,- euro voor een hoog frequente behandeling van tot 1800 tot 3000,- minuten (ongeveer 25 tot 45  gesprekken van 45 minuten).

Ook aan de intake zijn soms hoge kosten verbonden afhankelijk van hoeveel behandel minuten zijn opgegaan aan directe en indirecte tijd. (167,- (0 tot 100 minuten) 345,- (100 tot 200 min.) of 665,- (200 tot 400 min.)

Zie verder onder tabblad ‘tarieven en vergoedingen’. De kosten voor zelf-betalende (partnerrelatietherapie-) cliënten staan eveneens vermeld op deze pagina.

Een ontijdige afzegging (korter dan twee werkdagen voor de afspraak) wordt betaald door de cliënt. We brengen je dan een deel van de sessiekosten in rekening (nl. 70,- euro voor een individuele sessie en 100,- voor een partnerrelatiesessie).

Een vraag stellen of aanmelden: Vul in het vak hieronder je e-mailadres in. Je ontvangt binnen enkele dagen een mail van ons via zorgmail-protected email met een aanmeldvragenlijst.(Let op: De zorgmail komt soms in de spambox terecht.)

[Het wijst zich in principe vanzelf. Je krijgt binnenkort een zorgmailbericht op het ingevulde e-mailadres. Als je ‘bericht lezen’ aanklikt kom je op een op een secure-emailpagina op internet. Op dat moment wordt een code naar je emailadres gestuurd. Die gebruik je om in te loggen op de secure-email. Als je toegangscode is verlopen (15 minuten na ontvangst) kun je een nieuwe inlogcode opvragen door opnieuw op ‘bericht lezen’ in je postvak te klikken. Iedere keer dat je een toegangscode ontvangt krijg je na het inloggen 15 minuten de tijd om te repyen.]
*Op elk zorgmailbericht van ons kun je twee maal replyen.

 

Aanmelden bij John Kersten kan via www.hethuisvoorpsychotherapie.nl.

*Als je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen vier weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen tien weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).