Femke van Londen

Femke van Londen,  MSc (1981), zelfstandig gevestigd psychotherapeut. In samenwerking met een medewerker van Otterloo Psychotherapie biedt zij jaarlijks een gesloten AFT-groep aan. Zij geeft cognitieve gedragstherapie, affectfobietherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, EFT en Houd Me Vasttraining.

Femke van Londen - Dorien van Otterloo

  • Maatschappelijk werker
  • Psycholoog MSc, richting klinische psychologie
  • GZ-psycholoog
  • Psychotherapeut
  • EMDR-therapeut
  • EFT-therapeut
  • Affectfobietherapeut

Na mijn afstuderen aan de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening in 2002 heb ik van 2004 tot 2008 psychologie gestudeerd. In 2012 ben ik afgestudeerd als GZ-psycholoog. Sindsdien heb ik therapeutisch gewerkt met vroeg-getraumatiseerde en overbelast geraakte cliënten, zowel in individuele als in groepssettings. Daarnaast heb ik ruime ervaring opgedaan met partner-relatietherapie.

Ik heb gewerkt bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) en ik ben op militaire missie geweest naar Kunduz, Afghanistan, wat ik heb ervaren als waardevol voor mijn ontwikkeling als mens en als psycholoog.

Ik ben geschoold in de volgende methodieken:

• Cognitieve gedragstherapie (CGT).
• Gevolgenmodel bij lichamelijke klachten.
• EMDR (trauma-focused behandelvorm).
• Emotionally Focused Therapy (EFT).

In de praktijk vind ik het belangrijk om empatisch, open en betrouwbaar te zijn en zie ik de werkrelatie die we binnen de therapie opbouwen als belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde behandeling. Ik zal proberen een stukje met je mee te lopen op je pad en de verschillende zijpaden en splitsingen met je te onderzoeken. Soms staan we dan stil bij gevoelens en behoeften, en leren die te gebruiken als kompas. Zo kun je nieuwe oplossingsstijlen onderzoeken en vertrouwde leren loslaten.