Alleen voor verwijzers: dorien@dorienvanotterloo.nl

Gert Jan de Vries

Dr. Gert Jan de Vries MSc. (1963) is afgestudeerd als psycholoog (hoofdrichting klinische psychologie). Sinds kort is hij ons team komen versterken door onder meer intakes te doen en  psychodiagnostisch onderzoek te verrichten naar met name Autisme Spectrum Stoornis, ADHD en intelligentie. Het psychodiagnostisch onderzoek wordt gesuperviseerd door Willemijn Corver .

 

Over Gert Jan:

Eerder studeerde hij Nederlandse letterkunde en literatuurwetenschappen. Na 25 jaar in het boekenvak werkzaam te zijn geweest, is hij op latere leeftijd psychologie gaan studeren. In dat kader liep hij stage bij Vrijgevestigd psychiater Bram Bakker. Zijn afstudeerscriptie over verbetering van de GGZ werd beloond met een 9,3.

Gert Jan is naast zijn werkzaamheden bij Van Otterloo Psychotherapie tevens werkzaam in zijn eigen praktijk Gesprekkenmetgertjan.nl. Als zelfstandige werkt hij samen met Bram Bakkers Balanskliniek.

Gert Jan krijgt van zijn cliënten terug dat hij een scherpzinnig luisteraar is en zeer to the point intervenieert, op z’n tijd met humor en altijd met compassie. Hij is met al zijn cliënten zeer begaan en is erg geïnteresseerd in hun verhalen.

Elk gesprek met een cliënt is in zijn beleving een avontuur.

Na tientallen jaren in het boekenvak te hebben gewerkt als o.a. schrijver, uitgever, redacteur en vertaler ben ik rond mijn 50ste verjaardag psychologie gaan studeren. Ik ben dus een relatieve beginneling, mét levenservaring. Sinds januari 2022 voer ik in mijn eigen praktijk therapeutische gesprekken volgens de Method of Levels. Bij Van Otterloo Psychotherapie wil ik mijn LOGO-verklaring halen om vervolgens ook binnen de GGZ zelfstandig cliënten te mogen behandelen.