Alleen voor verwijzers: dorien@dorienvanotterloo.nl

Marije Neuman

Marije Neuman Msc (1994) psycholoog, geeft cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR.

  • Psycholoog
  • Psychotherapeut i.o.
  • Cognitief gedragstherapeut VGCt i.o.
  • Schematherapeut (aspirant)

‘Eerder werkte ik in de specialistische GGZ op een voor polikliniek stemming, angst en somatoforme stoornissen. Daar heb ik door het doen van diagnostiek, groepsbehandelingen en individuele behandelingen geleerd de samenhang tussen complexe klachten te begrijpen. Om vervolgens het juiste aangrijpingspunt voor behandeling te bepalen. Het inzichtelijk maken hiervan voor en sámen met de cliënt vind ik een belangrijke basis voor een succesvolle behandeling.

In mijn behandelingen maak ik graag gebruik van allerlei verschillende technieken vanuit mijn opleidingen waarbij ik samen met cliënt bepaal wat op dat moment het beste lijkt. Hierbij zijn we regelmatig ook bezig met impactvolle ervaringen in het verleden, maar gaan we ook altijd aan de slag met situaties in het heden. Daarbij help ik cliënt om niet alleen in de sessies, maar juist ook daarbuiten een verandering door te maken.

Voor mij is het belangrijk om mijzelf te blijven tijdens behandelingen, om op die manier oprecht contact te maken, waarbij er ook ruimte is voor humor. ‘

 

Eerder werkte ik in de specialistische GGZ op een polikliniek stemming, angst en somatoforme stoornissen waar ik diagnostiek verrichte, groepsbehandelingen en individuele behandelingen gaf. In de samenwerking met bevlogen collega’s heb ik geleerd de samenhang tussen complexe klachten te begrijpen en het juiste aangrijpingspunt voor behandeling te bepalen. Het inzichtelijk maken hiervan voor en sámen met de cliënt vind ik een belangrijke basis voor een succesvolle behandeling.  

In mijn behandeling maak ik graag gebruik van de meest recente inzichten vanuit de cognitieve gedragstherapie, waarbij het veranderen van disfunctionele overtuigingen centraal staat. Daarbij help ik cliënt om niet alleen in de sessies, maar juist ook daarbuiten een verandering door te maken. 

Wanneer er sprake is van een negatief zelfbeeld help ik graag inzichtelijk maken welke ervaringen hieraan hebben bijgedragen, maar help cliënten ook graag inzien waar juist hun kwaliteiten liggen. Voor het opbouwen van het positieve zelfbeeld maak ik regelmatig gebruik van C.O.M.ET.  

Voor mij is het belangrijk om mijzelf te blijven tijdens behandelingen, om op die manier oprecht contact te maken, waarbij er ook ruimte is voor humor.  

De afgelopen acht jaar heb ik mijn studie en werk gecombineerd met volleybal op het hoogste nationale niveau. Discipline en hard werken om het beste uit jezelf te halen zijn voor mij vanzelfsprekend. Maar ook het belang van effectief samenwerken, reflecteren op en plezier hebben in wat je doet heb ik geleerd binnen deze topsportomgeving.