Marijke de Leeuw

Marijke de Leeuw MSc. (1986) Orthopedagoog, geeft cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, Houd-Me-Vasttraining en partnerrelatietherapie (Eft).

 

Marijke de Leeuw - Dorien van Otterloo

 

  • Orthopedagoog NVO
  • Psychotherapeut i.o.
  • Gedragstherapeut i.o. (VGcT)
  • Gevorderd Eft-therapeut
  • EMDR-therapeut
  • Aspirant lid LVVP
  • Aspirant lid NVP
  • Aspirant lid CVPPP

Sinds ik in 2010 ben afgestudeerd werk ik in de geestelijke gezondheidszorg. Ook ben ik stagedocent en onderzoeker geweest aan de Universiteit Utrecht, afdeling orthopedagogiek.

Ik heb gewerkt als behandelaar in een kliniek voor forensische verslavingszorg. Hier heb ik ervaring opgedaan met het werken in een multidisciplinair team en heb ik geleerd hoe verslavingsproblematiek en persoonlijkheidsproblemen op elkaar inwerken. Daarna ben ik twee jaar werkzaam geweest in een psychologenpraktijk. Sinds maart 2015 ben ik - aanvankelijk als gedragstherapeut i.o.; inmiddels als psychotherapeut i.o. - in dienst bij Van Otterloo Psychotherapie.

Ik heb mij bekwaamd in:
• cognitieve gedragstherapie
• schematherapie
• emotionally focused therapy for couples.
• Sinds begin 2016 volg ik met veel plezier de vierjarige postdoctorale opleiding tot psychotherapeut bij het RINO.

Op de praktijk werk ik met jongeren en volwassenen met onder meer angstklachten, depressie- en persoonlijkheidsproblematiek. Dit doe ik veelal vanuit een gedragstherapeutisch kader. In mijn behandelingen vind ik het van belang dat de cliënt haar/zijn autonomie behoudt, de benodigde zorg krijgt  en zelfredzaam wordt in het omgaan met de eigen problemen.

Ik ben getrouwd, heb een kind en ben een dierenliefhebber.