Alleen voor verwijzers: dorien@dorienvanotterloo.nl

Merel van Loo

Merel van Loo (1989) psycholoog, geeft cognitieve gedragstherapie, schematherapie, ACT /mindfulness en EMDR

  • Psycholoog
  • Psychotherapeut i.o.
  • Cognitief gedragstherapeut VGCt i.o.
  • Schematherapeut (aspirant)

Sinds ik in 2015 afstudeerde als psycholoog koester ik de ambitie om psychotherapeut te worden. Mijn interesse ligt namelijk bij het behandelen van complexe problematiek.

Tijdens mijn masterstage binnen de forensische psychologie merkte ik dat mijn rustige uitstraling en transparante houding een positieve uitwerking hebben op het contact met cliënten. Ze stelden zich meer open op en daardoor werd hun vermogen om te veranderen voor mij zichtbaar. Ik begon naast de ernstige problematiek in te zien waar hun kansen en mogelijkheden lagen.

Ik denk dat het de taak van de therapeut is om verandering teweeg te brengen. Dat vereist dat ik verder kijk dan de klachten, dat ik creatieve en cliëntgerichte interventies bedenk en uitvoer. Daarvoor wil ik zoveel mogelijk verschillende therapeutische technieken in huis hebben. Om die reden volg ik regelmatig post-mastercursussen.

Ik heb inmiddels ervaring met Schematherapie en EMDR, technieken die mij als behandelaar meer houvast geven, mijn behandelingen gerichter maken en snellere resultaten opleveren. Ook met de principes van Affectfobie therapie heb ik het afgelopen jaar kennis mogen maken. Het is een mooie therapievorm om mee te werken, omdat de cliënt binnen de therapie inzichten opdoet door emoties te ervaren. De momenten waarop dat gebeurt zijn ontzettend puur en waardevol. Aangezien ook bij EFT de diepere emotie centraal staat verwacht ik daarbij een gelijksoortige ervaring. Ik ben zeer geïnteresseerd om hierover meer te leren, teneinde mijn vaardigheden bij het gevel van groepstherapie en partnerrelatietherapie verder uit te breiden.