Alleen voor verwijzers: dorien@dorienvanotterloo.nl

Relatietherapie Utrecht

Wilt u graag relatietherapie in Utrecht? Dan bent u bij Dorien van Otterloo aan het goede adres. Onze vier specialisten zijn gespecialiseerd in meerdere soorten behandelingen.

Binnen de praktijk zijn verschillende deskundigen aanwezig die elk hun eigen specialisme hebben. Dorien van Otterloo is klinisch psycholoog-psychotherapeut en richt zich de laatste jaren op partnerrelatietherapie, supervisie en leertherapie. Jenny de Hoog legt zich als psycholoog-psychotherapeut met name toe op individuele psychotherapie. Rosanne Burger (psycholoog-psychotherapeut) en Marijke de Leeuw (orthopedagoog, psychotherapeut, gedragstherapeut en basis-EFT-therapeut) zijn gespecialiseerd in individuele psychotherapie en relatietherapie.

De twee belangrijkste therapievormen zijn cognitieve gedragstherapie en partnerrelatie therapie/eft. Cognitieve gedragstherapie geeft u inzicht in de manier waarop u denkt en hoe u negatieve patronen kunt veranderen. Vaak worden deze negatieve patronen veroorzaakt door pijnlijke of zelf traumatische gebeurtenissen uit het verleden. Bewustwording en verwerking van pijnlijke emoties is een belangrijk onderdeel van cognitieve gedragstherapie.

Partnerrelatie therapie richt zich op het doorbreken van vicieuze cirkels en het verbeteren van emotionele ontvankelijkheid en wederkerigheid. Uit onderzoek is gebleken dat deze behandelvorm bijzonder effectief is.

Onze praktijk is gevestigd op Wittevrouwensingel 3, Utrecht.

Relatietherapie Utrecht bij Dorien van Otterloo

Bekijk de mogelijkheden of meld u direct aan.