Intensieve Relatie Therapie

shutterstock_316734101

Vanaf september 2018 bieden wij de mogelijkheid om in kort tijdsbestek (5 tot 7  weken) intensief aan de relatie te werken.

Deze therapievorm is bedoeld voor paren die stagneerden in eerdere relatietherapie, die een terugval ervaren na eerdere (gedeeltelijk) geslaagde relatietherapie of die voelen dat ze flinke stappen moeten zetten om uit het dal te komen. De Intensieve Relatietherapie werkt vooral als je bereid bent gedurende een aantal weken tijd vrij te plannen voor elkaar.

 

De behandelaanpak is bedoeld voor partners die:

 

Behandelaanpak

De intensieve relatietherapie bestaat uit een combinatie van onderwijs, oefening en ‘emotionally-focused’ relatiegesprekken, huiswerk en geplande gezamenlijke activiteiten.
Het huiswerk bestaat uit leeswerk, video kijken en oefeningen doen met elkaar.

In de eerste weken werken we aan het doorbreken van de destructieve patronen waarin je onbedoeld steeds maar terecht komt. Dankzij de herwonnen veiligheid in de relatie kun je weer gezamenlijk activiteiten ondernemen. Het is de bedoeling dat je twee uur per dag plant om gezamenlijk door te brengen teneinde weer samen geïnspireerd te raken op het gebied van kunst, cultuur, natuur, ontspanning, sport en spiritualiteit.

Behandelfrequentie

Na de aanmelding krijg je een gezamenlijke intake met je EFT-therapeut en een HMV-trainer. Er wordt een ‘behandelplan’ afgesproken inclusief contactmomenten en echtpaaractiviteiten. We plannen per week twee à drie bijeenkomsten van anderhalf uur: Twee trainingssessies van anderhalf uur – waarin we onder andere met het Houd Me Vast-programma werken – worden telkens gevolgd door een EFT-therapiesessie van anderhalf uur. Buiten de intakegesprekken (3) zullen er zo’n 15 sessies plaatsvinden.

Een relatie-werk-vakantie

Werken aan je relatie wordt meestal gehinderd door de drukte van het bestaan. De rationale achter de intensieve aanpak is dat het vaak wel mogelijk is om gedurende een aantal weken tijd voor elkaar vrij te maken, door bijvoorbeeld in die periode  vakantiedagen op te nemen of extra oppas te organiseren. Dingen die je ook zou doen als een van jullie bijvoorbeeld een aantal weken zou uitvallen door ziekte, ziekenhuisopname, overbelasting of een reis naar het buitenland. Die tijd kun je nu besteden aan samen uitgaan, wandelen, een weekend weg van huis, van kunst film of muziek genieten of elkaar voor te lezen.
Vaak is er een hoge drempel om dit te organiseren juist vanwege de angst voor ruzie en het ervaren van oud zeer.
Binnen de structuur van het behandelprogramma krijgt het zin om het contact aan te gaan. Waar het bloeit, bloeit het, waar het schuurt is er al snel weer de mogelijkheid om het met een therapeut uit te werken.