Romy van Wersch

Romy van Wersch (1983), studeerde klinische- en gezondheidspsychologie en HBO Verpleegkunde, geeft steunend structurerende behandeling en (cognitieve) gedragstherapie.

Romy van Wersch - Dorien van Otterloo

  • Psycholoog MSc
  • Verpleegkundige, differentiatie AGZ, Big-registratienummer: 39927459030
  • Gedragstherapeut i.o.

In 2013 ben ik afgestudeerd als basispsycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in wat een mens tot mens maakt. Ik heb gewerkt in klinische settings in de jeugd-GGZ en binnen de verslavingszorg. Omdat ik ook graag concrete zorg en ondersteuning wilde kunnen bieden heb ik vervolgens een opleiding tot verpleegkundige gedaan. In die hoedanigheid werk ik thans als wijkverpleegkundige in een zelfsturend buurtzorgteam. In deze functie begeleid ik mensen in kwetsbare gezondheidssituaties en hun naasten van zeer nabij. Ik kom daarbij in aanraking met vaak lastig te verdragen gevoelens van angst, schaamte, verdriet, woede, afhankelijkheid en machteloosheid. In iedere verpleegkundige zorgsituatie herken ik aanknopingspunten voor een psychotherapeutische interventie. Bij Van Otterloo Psychotherapie ontwikkel ik deze vaardigheden als gedragstherapeut in opleiding. Als behandelaar vind ik het van belang dat mensen zich veilig voelen, begrepen en gesteund om hun meest kwetsbare emoties te ervaren en de betekenis ervan voor hun denken en gedrag te onderzoeken. Hierdoor ontstaat ruimte om de autonomie en eigenheid ten aanzien van de klachten te kunnen (her)ontdekken en de moed, kracht en creativiteit tot experiment en verandering te vinden. Vanuit de idee 'niets menselijks is mij vreemd' sta ik iemand tijdens dit soms enerverende proces bij met rust en kalmte en met een open en geïnteresseerde houding.