Tarieven en vergoedingen

De basis-ggz trajecten en DBC’s worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar. We registreren onze verrichtingen in een basis-ggz traject (maximaal 10 gesprekken) of  een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) die in z’n geheel (doorgaans na een jaar) wordt afgerekend.

Voor 2017 heeft de praktijk uitsluitend een contract afgesloten met Multizorg (en bijbehorende labels ONVZ, ASR, Eno, Zorg en Zekerheid, Caresco, IAK Volmacht, Aevitae, Salland, Amersfoortse, Ditzo, PNO, VVAA, Beter Dichtbij, Hollandzorg en Energiek).
Als je bij die zorgverzekeraars verzekerd bent krijg je dus 100% van je behandeling vergoed.

Ben je elders verzekerd en heb je een (zuivere)-restitutiepolis dan worden de kosten van de therapie volledig vergoed.

Heb je een naturapolis, dan wordt je de behandeling meestal voor 70 a 75% vergoed . Je kunt in dat geval voor het eerste behandeltraject of de eerste DBC in aanmerking komen voor een kwijtschelding van het zelf te betalen deel. Om eventuele vervolgbehandeling volledig vergoed te krijgen kan je in december overstappen op een (‘zuivere’ dwz volledig vergoedende) restitutiepolis. Een dergelijke polis verzekert je van het recht op vrije keus van behandelaar aangezien dan ook de niet-gecontracteerde zorg volledig wordt vergoed.

Voor vergoeding van de behandeling is een juiste verwijsbrief van de huisarts nodig. Ook moeten wij een relevante DSM-diagnose kunnen stellen. Onze behandelingen vallen in de regel onder de specialistische GGZ. Behandeling in de basis-GGZ is echter ook mogelijk.

Voor 2018 gaat de praktijk geheel contract-vrij werken. Basistrajecten of DBC’s die in 2018 geopend worden worden in z’n geheel vergoed als er sprake is van een (zuivere) restitututiepolis. Heb je een naturapolis dan is in overleg met de praktijkhouder een kwijtschelding mogelijk.

Informatie over (zuivere restitutie)polissen vindje ondermeer op: zorgvoorkwaliteit.nu en contractvrijepsycholoog.nl

 

In een telefonische screening voorafgaand aan de intake lichten we o.m. toe wat er op de verwijsbrief moet staan.

Voor cliënten bij wie geen relevante DSM-diagnose gesteld kan worden gelden de volgende tarieven:

 

Partnerrelatie-gesprek175,- euro75 minuten
Intake partnerrelatietherapie175,- euro60 minuten gesprek en verslaglegging
Intake Houd Me Vast-training175,- euro60 minuten gesprek en verslaglegging
Sessie HMV-training175,- euro75 minuten
Individuele sessie 98,- euro45 minuten
Supervisie EFT120,- euro60 minuten

Een ontijdige afzegging (korter dan twee werkdagen voor de afspraak) wordt betaald door de cliënt. We brengen je dan een deel van de sessiekosten in rekening (nl. 60,- euro voor een individuele sessie en 90,- voor een partnerrelatiesessie).